Namjena bazena i mogučnosti se uveliko razlikuju, stoga je potrebno saznati što je najbolje za koju namjenu.

Popunite upitnik ispod teksta i saznajte što je bitno. Naš tim Vam stoji na raspolaganju s planiranjem i stručnim savjetovanjem.

S obzirom na namjenu i broj kupača u ovim bazenima i oprema se drukčije dimenzionira i slaže.

Armirano-betonska izvedba školjke je najčešće rješenje za naše podneblje iz razloga čvrstoće same školjke koja s dobrim temeljenjem može biti na bilo kojoj vrsti tla. Bočne stijene i dno bazena su povezani u jednu armirano-betonsku cjelinu, što je još jedna od prednosti ako uzmemo u obzir da bazen površine 24 m2 i dubine 1,5 m ima 36 m3 vode, što ukupno iznosi 36 000 kg ili 36 tona. Težina betona je još jedan faktor, međutim naglasak je na čvrstoći same konstrukcije betonske školjke i tlaku koji voda vrši na bočne stranice.

Školjka bazena može biti izrađena od polistirenskih (stiropornih) blokova, galvanizirano-čeličnih) ili najčešće u armirano-betonskoj izvedbi. Polistirenski blokovi se nakon brzog slaganja ispunjavaju betonom i predstavljaju relativno brzo rješenje izrade obloge. Galvanizirano-čelični paneli se međusobno spajaju u jednu cjelinu posebnim profilima i umetcima. To je češće rješenje kod izvođenja bazena nadzemnog tipa.

Gotove školjke od poliestera,  poliestera s keramičkom jezgrom ili polystone-a su moderna rješenja koja ubrzavaju proces gradnje, smanjuju troškove i pokazala su se kao jedno od kvalitetnijih rješenja.

    Select file Upload

    Shop kategorije